Voor kinderen is er niets leuker dan hun eigen speeltuin in de tuin. Hier kunnen ze altijd lekker in spelen, ook als jij even geen zin hebt om naar de speeltuin in de buurt te gaan. Voor jou ook pure winst, want zo kun jij heerlijk vanaf je eigen loungeset toekijken. Maar speeltoestellen voor in de tuin zijn vaak duur en misschien ook niet altijd je smaak. Wil je een speelhuisje in de tuin die past bij de rest van de tuin en wil je het budget zelf in handen hebben? Lees dan snel verder. In dit artikel geef ik je namelijk 3 tips voor het zelf maken van een speelhuisje.

Maak een ontwerp

Allereerst, is het belangrijk om een goed ontwerp te maken die als basis kan dienen voor de rest van de klus. Een ontwerp maken is eigenlijk altijd belangrijk als je van plan bent zelf iets te gaan maken. Denk bij het maken van het ontwerp aan de grootte van het huisje, de vorm en de overige uiterlijke kenmerken. Welke kleuren mag het huisje krijgen (nu hoef je tenminste niet voor al die felle kleuren te kiezen)? Wat is de stijl van het huisje? En waar wil je het huisje van maken? Zorg dat je alles duidelijk op papier hebt, zodat je hier altijd op terug kunt kijken. 

Denk aan de veiligheidsregels

Bij het maken van speeltoestellen voor kinderen is het heel, maar dan ook heel, belangrijk om rekening te houden met de veiligheid van de toestellen. Kinderen gaan erop klimmen en klauteren en het is de bedoeling dat het huisje 100% veilig is. Er zijn dan ook speciale veiligheidsregels voor speeltoestellen. Zorg dat je deze bekijkt en volgt tijdens het maken van je speelhuisje. Maak je een speelhuisje van hout? Zorg dan dat al het hout goed geschuurd is, om splinters te voorkomen.

Kijk of je spullen kunt hergebruiken

En dan nu even over het budget. Wanneer je zelf een speelhuisje gaat maken, dan kan dat alsnog redelijk in de kosten lopen. Je zult immers aan materiaal moeten komen om het huisje te maken. Toch kun je dit zo goedkoop maken als je zelf wilt (uiteraard met kwaliteit als uitgangspunt). Zo kun je bijvoorbeeld hout bij een houthandel in Drenthe halen, maar kun je ook tweedehands hout verzamelen. Ook voor de inrichting van het huisje kun je prima spullen hergebruiken. Misschien heb je nog wat spullen op zolder liggen, die een tweede leven kunnen krijgen, of kun je kijken bij de kringloop.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *