Een Sanibroyeur toilet is een innovatieve oplossing voor situaties waar de installatie van een traditioneel toilet moeilijk of onmogelijk is. Dit type toilet is ontworpen om te werken met een ingebouwde vermaal- en pompsysteem, waardoor het mogelijk is om toiletten te plaatsen op locaties zonder directe toegang tot een standaard rioleringssysteem. Laten we dieper ingaan op wat een Sanibroyeur toilet precies is en hoe het werkt.

Wat is een Sanibroyeur Toilet?

De term “Sanibroyeur” is een merknaam die synoniem is geworden met vermaaltoiletten. Het systeem is ontwikkeld door het Franse bedrijf SFA (Société Française d’Assainissement) en biedt een oplossing voor sanitaire voorzieningen op plaatsen waar conventionele toiletten niet geïnstalleerd kunnen worden. Dit kan bijvoorbeeld in kelders, zolders, bijgebouwen of zelfs boten en caravans zijn.

Hoe Werkt een Sanibroyeur Toilet?

Een Sanibroyeur toilet werkt door middel van een geïntegreerd vermaal- en pompsysteem dat afvalwater en vaste stoffen vermaalt en afvoert via een dunne afvoerleiding. Hier zijn de belangrijkste stappen in het proces:

 1. Spoelen:
  • Net als bij een traditioneel toilet, begint het proces met het spoelen van het toilet. Het verschil zit in wat er daarna gebeurt.
 2. Vermalen:
  • Het spoelwater en de vaste stoffen komen in een opvangreservoir terecht waar ze worden vermalen door roterende messen of bladen. Dit proces breekt het afval in kleine deeltjes, waardoor het gemakkelijker door smalle leidingen kan worden afgevoerd.
 3. Pompactie:
  • Na het vermalen wordt het afvalwater door een krachtige pomp naar de hoofdafvoer of een septic tank geleid. Deze pomp is sterk genoeg om het water enkele meters verticaal en tientallen meters horizontaal te transporteren.
 4. Afvoer:
  • Het vermalen afvalwater wordt via een dunne afvoerbuis afgevoerd. Dit maakt het mogelijk om het toilet op vrijwel elke gewenste locatie te installeren, ongeacht de afstand tot de hoofdafvoerleiding.

Voordelen van een Sanibroyeur Toilet

 • Flexibiliteit in Plaatsing:
  • Een Sanibroyeur toilet kan bijna overal worden geïnstalleerd, zelfs onder de rioollijn of op aanzienlijke afstand van de hoofdafvoer.
 • Eenvoudige Installatie:
  • De installatie is relatief eenvoudig en vereist geen grote aanpassingen aan de bestaande leidingen, wat tijd en kosten bespaart.
 • Ruimtebesparing:
  • Dankzij de compacte afvoerbuis kan de installatie ruimtebesparend zijn, ideaal voor kleine badkamers of secundaire toiletten.

Overwegingen

Hoewel Sanibroyeur toiletten veel voordelen bieden, zijn er ook enkele overwegingen. Ze zijn bijvoorbeeld afhankelijk van elektriciteit om te functioneren, wat betekent dat ze niet werken tijdens een stroomuitval. Bovendien kunnen ze gevoeliger zijn voor verstoppingen als er niet voorzichtig wordt omgegaan met wat er door het toilet wordt gespoeld.

Een Sanibroyeur toilet biedt een praktische en flexibele oplossing voor sanitaire voorzieningen op moeilijk bereikbare plaatsen. Door het innovatieve vermaal- en pompsysteem kunnen deze toiletten vrijwel overal worden geïnstalleerd, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in woningen, boten, caravans en meer. Begrip van de werking en voordelen kan helpen bij het maken van een weloverwogen keuze voor jouw specifieke behoeften.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *