Als het om vloeren gaat, zijn er veel verschillende mogelijkheden en die hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen hebben. In deze blog leest u meer over de verschillende mogelijkheden qua vloeren, zodat u kan bepalen wat de juiste keuze voor in uw woning is. 

Tegels

Tegels zien we erg vaak terug in badkamers, wc’s of keukens, maar eigenlijk zijn ze geschikt voor elke ruimte in het huis. Ze zijn namelijk erg duurzaam en makkelijk schoon te maken, wat ze uitermate gebruiksvriendelijk maakt. 

Houten vloer

Een vloer van echt hout kan een ruimte een heel karakteristieke uitstraling geven. Het is een echt natuurproduct, waardoor elke plank een prachtig en uniek patroon heeft. Hier staat echter wel tegenover dat een houten vloer erg veel onderhoud vereist, omdat de planken door vocht kunnen krimpen of uitzetten, dus hier moet tijdens het leggen rekening mee gehouden worden.

Laminaat

Wil u de uitstraling van een echt houten vloer maar heeft u geen zin in al dat onderhoud? Dan is een laminaatvloer de perfecte oplossing voor u. Het is makkelijk om te leggen, makkelijk schoon te maken en meestal niet duur in aanschaf.

Vinyl

Vinyl, of soms ook PVC vloer genoemd is een een kunststoffen vloerbedekking die uit twee lagen bestaat: een geluidsdempende schuimlaag en een slijtvaste en decoratie toplaag. Hierdoor is het makkelijk in onderhoud en vaak is vinyl niet duur. 

Tapijt

Tapijt kan een ruimte al gauw een warme uitstraling geven. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen en in tegelvorm of vaste vloerbedekking. Een nadeel van tapijt is wel dat het relatief lastig schoon te maken is. Daarom is het niet aan te raden om tapijt te nemen in ruimtes waar veel kans op morsen is, dus bijvoorbeeld de keuken of badkamer.

Gietvloer

Tegenwoordig zien we steeds meer gietvloeren: hierbij wordt het vloeroppervlak in een egale laag op de ondergrond gegoten. Hierdoor is het erg makkelijk schoon te maken en dus bijvoorbeeld erg geschikt voor in de keuken. Een gietvloer kan niet verwijderd worden, maar

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *