Tegenwoordig kan het door de krapte op de woningmarkt een hele opgave zijn om uw huis verkocht te krijgen. Daarom is het goed om met klusprojecten uw huis onder handen te nemen, zodat u zich kunt onderscheiden van de rest. Hierdoor heeft u een betere positie op de woningmarkt. En ook al bent u niet van plan binnenkort afstand te doen van uw huis, deze aanpassingen zijn zeker ook een goede investeringen voor de toekomst! Benieuwd welke projecten uw huis meer waard maken? Lees dan vooral verder.

Uitbouw

Met een uitbouw creëert u extra vierkante meters in uw huis, wat natuurlijk invloed heeft op de waarde ervan. Een uitbouw kan allerlei doeleinden hebben: een grotere woonkamer, een serre, een garage of een extra slaapkamer. U moet natuurlijk wel rekening houden met de mogelijkheden, die bij vrijstaande huizen groter zijn dan bij hoekwoningen of rijtjeshuizen. Dan zal u namelijk hoogstwaarschijnlijk een stuk van uw tuin moeten inleveren. Het is belangrijk hier een goede balans in te vinden. Daarnaast is het belangrijk om uit te zoeken of u een vergunning nodig gaat hebben. Vaak is dit bij een aanbouw aan de achterkant niet het geval, maar voor een uitbouw of opbouw zult u waarschijnlijk wel een vergunning aan moeten vragen. 

Duurzame aanpassingen

Tegenwoordig hechten veel mensen waarde aan duurzaamheid op allerlei gebieden, dus ook in hun woning. Door het doen van duurzame aanpassingen kan uw huis dus veel gewilder en meer waard worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het plaatsen van zonnepanelen of een zonneboiler, overstappen op gas of het plaatsen van (drie)dubbel glas.

Ook behoort het isoleren van uw woning tot de mogelijkheden. Vooral in oudere en vrijstaande woningen valt hier veel rendement te behalen, want nieuwbouw is vaak al voorzien van goede isolering en appartement en rijtjeshuizen houden uit zichzelf ook al veel warmte vast. Niet alleen maken deze aanpassingen uw huis meer waard, maar u bespaart ook nog eens geld op uw energierekening. En alsof dat nog niet genoeg voordelen zijn: u helpt het milieu ook nog eens een handje.

Hulp nodig?

Heeft u interesse in een of meerdere van bovenstaande klusprojecten, maar heeft u zelf twee linkerhanden? Dan helpen wij van Klusservice Assen u graag in de planning en/of uitvoering ervan. Met onze jarenlange ervaringen garanderen wij een professioneel en vakkundig resultaat van welke klus dan ook. Neem vrijblijvend contact met ons op over de mogelijkheden.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *