Veel mensen in Nederland hebben een tuin, maar weten vaak niet wat ze ermee moeten. Sommigen laten hem helemaal betegelen, anderen laten hem begroeien met onkruid en anderen laten er gewoon een beetje gras groeien. Eén ding is zeker: maar weinig mensen gebruiken de ware potentie van hun tuin. Daarom leest u in deze blog wat u allemaal kan veranderen aan uw tuin om er een waar paradijs van te maken en een verlenging van uw huis, in plaats van een ongebruikt stuk grond.

Neem een terrasoverkapping

Wanneer u een overkapping neemt in uw tuin kunt u altijd in de tuin zitten, zelfs wanneer het bijvoorbeeld regent. Daarnaast hoeft u bijvoorbeeld meubels en kussens niet meer op te ruimen bij neerslag, maar kunt u ze gewoon laten liggen. Daarnaast biedt het beschutting van de inkijk van bijvoorbeeld nieuwsgierige buren. Wanneer u een overkapping van bijvoorbeeld doorzichtig PVC neemt, komt er nog steeds licht doorheen, maar zijn de zonnestralen wel minder sterk, wat voor verkoeling zorgt.

Ga voor verlichting

Hoewel we in de zomermaanden gelukkig nog lang van het licht mogen genieten, is het een goed idee om verlichting in uw tuin te nemen. U kunt dan nóg langer van uw tuin genieten. Als u veel en functioneel licht wil, kunt u het beste voor staande armaturen gaan. Wilt u echter wat meer sfeer creëren in uw tuin? Ga dan voor spots die een bepaald element uit uw tuin benadrukken zoals een boom, standbeeld of fontein uit. Lichtslingers kunnen zorgen voor een feestelijke sfeer. Tegenwoordig wordt LED-verlichting het meest gebruikt om tuinen te verlichten, omdat het relatief energiezuinig is.

Wij helpen u graag

Welk klusproject in uw tuin u ook wil ondernemen, wij van Klusservice Assen staan altijd voor u klaar. We bieden professioneel advies en garanderen een vakkundige afwerken van elk gewenst project. U kunt echter ook op onze expertise rekenen voor andere buitenprojecten zoals het vervangen van kozijnen en natuurlijk ook voor binnenprojecten.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *