Het isoleren van woningen is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. En dat is niet gek ook: door uw huis te isoleren, wordt warmte beter vastgehouden. Dit heeft niet alleen als voordeel dat uw stookkosten een stuk lager uitvallen, maar is ook nog een stuk beter voor het milieu. Wilt u meer weten over hoe u isolatie kan toepassen in uw eigen huis? Lees dan vooral verder!

Verschillende manieren van isoleren

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat uw huis op verschillende manieren van isolatie voorzien kan worden. Isolatiedekens hebben bijvoorbeeld als grote voordeel dat ze erg flexibel zijn: het zal geen probleem zijn om een ongelijk oppervlak te isoleren. Ook isolatieplaten worden vaak gekozen omdat ze drukvast zijn en erg makkelijk op maat te snijden. De meest eenvoudige manier van isoleren is isolatieschuim. Afmeten en op maat snijden is niet nodig, u kunt meteen aan de slag. Ten slotte is er nog inblaasisolatie: dit is vergelijkbaar met schuim, maar dan een stuk beter voor het milieu, want ook milieuvriendelijkere materialen zoals cellulose kunnen via deze methode ingebracht worden. De verschillende manieren hebben dus allemaal hun eigen voor- en nadelen en afhankelijk van uw situatie kunt u dus één manier kiezen of verschillende vormen van isolatie combineren. 

Isolatiematerialen

Over het algemeen vallen isolatiematerialen in één van drie groepen: mineraal, kunststof of natuurlijk. Isolatiemateriaal gemaakt van steen- of glaswol vallen onder de groep minerale materialen. Bij kunststof materialen moet u denken aan bijvoorbeeld platen of dekens PUR (polyurethaan) of EPS (expanded polystyrene) of in de volksmond simpelweg piepschuim. Ten slotte kun je voor een organisch materiaal zoals schapenwol, vlaswol, houtwol, katoen, kokos, cellulosevezel of hennepvezel gaan. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen waar u rekening mee dient te houden tijdens uw keuze voor het geschikte isolatiemateriaal.

Waar isoleren?

Ten slotte moet u ook nog kiezen wat u allemaal gaat isoleren: vloer, dak, muur en/of gevel? Dit is natuurlijk afhankelijk van waar de meeste winst te behalen valt. Ook hier kunt u er weer voor kiezen om één te isoleren of voor een combinatieaanpak te gaan. Wilt u uw huis voorzien van isolatie maar heeft u daar liever wat hulp bij? Bij klusservice Assen bieden wij professionele en vakkundige hulp bij allerlei klusprojecten, of dat nou binnen of buiten is! Ook bij het plannen en uitvoeren van uw isolatiewensen. Neem contact met ons op en informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *