Voor sommigen is een klushuis de ideale droom: een goedkoop huis op de kop tikken en dan helemaal naar wens verbouwen. Toch is het opknappen van een bouwval niet altijd zo makkelijk als het in eerste instantie lijkt en u kan later spijt krijgen van uw aankoop. Om dat te voorkomen leest u in deze blog waar u allemaal rekening mee moet houden voordat u aan uw klusavontuur begint.

Voorkom onverwachte kosten

Bij het verbouwen van een huis kunt u soms kosten maken die u van tevoren niet voorzien had. Veel kleine kostenposten zoals bijvoorbeeld gereedschap kunnen zich al gauw opstapelen tot een groot eindbedrag. Hierbij is het verstandig om te investeren in kwalitatieve producten: uiteindelijk bent u duurder uit wanneer u om de zoveel jaar een hele nieuwe gereedschapskist aan moet schaffen. Ten slotte wordt dit ook vaak over het hoofd gezien, omdat het pas op het einde plaatsvindt: de kosten voor het verwerken van bouwafval. Natuurlijk kunt u de verbouwing niet doen zonder deze kosten te maken, maar hou er rekening mee in uw budget.

Maak een berekening

Om er zeker van te zijn dat u niet onnodig veel geld in uw huis gaat stoppen, is het verstandig van tevoren ongeveer te berekenen wat uw plan gaat kosten. Zet de prijs van elk apart onderdeel op een rijtje: denk aan kosten voor het materiaal, maar ook eventuele vergunningen die aangevraagd moeten worden

Toch hulp nodig?

Blijkt u toch twee linkerhanden te hebben of is de klus toch groter dan gedacht? Het is natuurlijk geen schande als u toch hulp nodig blijkt te hebben na de aanschaf van een klushuis. Wij van klusservice Assen helpen u graag met allerlei grote en kleine klussen in en om het huis. Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *